Kirja: Genius of Birds

Genius of Birds (2016) on Jennifer Ackermanin kirjoittama kirja lintujen nerokkuudesta. En ole itse tätä opusta vielä lukenut, mutta laitan vakavaan harkintaan, että ostaisin kyseisen teoksen omakseni.


Vapaasti suomennettuna kappale kirjasta:

"On olemassa havaintoja, jossa punatulkku on oppinut laulamaan Jumala suojahas -laulun, joka on Iso-Britannian kansallislaulu, naukumatkijasta, joka on kuulostanut naputtamiselta (ehkä oppinut sen vieressä sijaitsevasta hautauspalvelusta) sekä töyhtökiurusta, joka oppi neljä komentovihellystä, joilla paimen komentaa koiriaan. Linnun imitaatiot olivat niin autenttisia, että koirat tottelivat lintua, jonka vihellykset tarkoittivat esimerkiksi "Juokse edelle!" "Nopeasti!" "Pysähdy!" ja "Tule tänne!" Muutkin seudun töyhtökiurut oppivat nämä vihellykset, luoden pienenpienen kannan, jolla oli erilainen sanavarasto kuin toisilla."

Odotan innolla, että tämä uusi kirja tulee liittymään kokoelmaani lintuaiheisista kirjoista. Vaikuttaa todella hyvältä, ja arvoa lisää se, että kirja on todellakin tänä vuonna ilmestynyt.

Kommentit