Miksi neuvon kysymättä?

Monissa harrastuspiireissä on yleisiä ohjeita, kuinka harrastaa oikeaoppisesti, mutta eläinpiireissä tämä korostuu. Eläinten kanssa vääränlaisen harrastuksentoteutuksen kärsijänä on elävä, tunteva osapuoli, toisin kuin väärin maalattu taulu tai väärin tulkittu kirja. Sen takia eläinpiireissä tunteet yleensä kuumenevatkin helpommin.

Itselleni on tärkeää muidenkin kuin omien eläinten hyvinvointi ja elämänlaatu. Tämän takia neuvon myös kysymättä, jos näen jonkun kuvissa eläimen puutteellisissa tai jopa vaarallisissa oloissa, tai tekstistä käy ilmi omistajan huolimattomuus tai tietämättömyys jollain osa-alueella.

Tarkoitus ei ole olla ilkeä tai besserwisser. Tarkoitus ei ole nolata omistajaa tai saattaa tätä huonoon valoon osoittaen hänen tietämättömyytensä jossain asiassa. Tarkoitus on ainoastaan huolehtia eläimen ensiluokkaisesta hyvinvoinnista, ja vilpittömästi neuvoa omistajaa, kuinka parantaa lemmikkinsä elinoloja.

Eikö jokainen hyvä lemmikinomistaja haluakin tarjota lemmikilleen parhaat mahdolliset elinolot? Joskus siihen saatetaan vain tarvita muiden neuvoja, jopa kysymättä tarjottuja.

Kommentit