Ruokaa ulkoa!


Kesän loputon ja ilmainen ruokabuffet on avattu! Silmut ja pienet lehdet alkavat puskea esille jo Suomen pohjoisosissakin. Mikä sen otollisempaa aikaa ruokkia ja virikkeellistää lemmikkejä, varsinkin niitä joiden ruokavalioon kasvit kuuluvat. Erityisesti lemmikkipapukaijoilla tuoreruokapuoli on usein puutteellinen: lintu viskoo ruoat pois, tai sille syötetään liikaa hedelmiä. Ulkoa tuodut vihreät ovat terveellinen lisä ruokavalioon, ja lisäksi sitä voi tarjota mielin määrin: se on ilmainen ruoka ja virike, mutta harva papukaija ahmii sitä ripuliin saakka, kuten voi käydä esimerkiksi marsuille.Haastan jokaisen linnunomistajan tuomaan joka päivä kesän ajan jotain uutta linnuilleen ulkoa, oli se sitten varsinaisesti vihreää syötävää, tai vain tuhottavia oksia. Turvallisia kasveja mahtuu pihapiiriinkin monia, ja niistä voi hyödyntää eri osia pitkin kesää!

Esimerkkikasveja pihapiiristä:
Voikukka, piharatamo, apilat, horsma, koivu, pujo, vaahtera, haapa, leppä, omenapuu, pihlaja, vesiheinä, vadelma, orapihlaja (varo piikkejä), paju, terijoensalava, heinäkasvit, mustikka, puolukka.

Kerääthän kasvit alueelta, jossa ei ole villilintujen ulosteita, ei isoja autoteitä lähettyvillä ja kasveja ei ole käsitelty torjunta-ainein.


Kommentit