Yli 3500 tilaisuutta kouluttamiseen vuodessa

Valtaisa merikin koostuu lopulta pienistä pisaroista. Jos määrätietoinen kouluttaminen tuntuu suurelta haasteelta, johon ei ole aikaa tai halua, kannattaa omaa ajatusmaailmaa koettaa hieman muuttaa. Kouluttamisesta hyötyy jokainen lintu sekä omistaja.

Pelokkaalle linnulle oivaa koulutusta on vain ihmiseen tottuminen ja kesyyntyminen, jolloin hoitotoimenpiteet ovat sille vähemmän stressaavia ja sen elämänlaatu paranee. Kesymmälle kaverille koulutus on oivaa yhteistä tekemistä ihmisen kanssa. Koulutuksella voi vaikuttaa myös arjen sujuvuuteen: onko häkkiin meneminen vaikeaa ja jokapäiväinen kamppailu, vai ovatko linnun kynnet lipsahtaneet liian pitkiksi, ja ne pitäisi kohta jo lyhentää. Molempiin on positiivinen ja eläinystävällinen ratkaisu: koulutus.

Jo muutaman minuutin päivittäin koulutushetki kerryttää koulutussaldoa. Jos koulutukseen laittaa muutamia hassuja minuutteja päivässä, sanotaan vaikka niin lyhyt sessio, että eläin saa sen aikana kymmenen herkkupalaa, se on vuodessa jo 3650 herkkua, ja täten 3650 mahdollisuutta koulutukseen.

Oli koulutuksen tarve sitten todellinen esim. häiriökäyttäytymisen hoidossa tai ennaltaehkäisyssä, tai pelkkää hupailua, koulutus ei ole koskaan hukkaan heitettyä. Hukkaan heitettyä voivat sen sijaan olla ne 3650 mahdollisuutta vuodessa, joita ei käytä koulutukseen...

Kuva: Flickr.com / Abhijith Rao, CC BY-NC-SA 2.0

Minä haastan sinut, hyvä lukijani, kouluttamaan eläintäsi, ellet ole jo aloittanut! Parikin palkkiota päivässä voi ajaa eläimen käytöstä valtavan määrän eteenpäin vuositasolla.


Kommentit