Lemmikkipapukaijan ympäristövaikutukset

Erittäin mielenkiintoisia artikkeleita kirjoittava Maija Karala on kirjoittanut blogiinsa "Erään planeetan ihmeitä" merkinnän eri lemmikkien ilmastovaikutuksista. Koiran pompatessa ehdottomasti eniten ilmastoa rasittavaksi lemmikiksi, onhan se lihansyöjä ja kooltaan suurempi kuin muut sisälemmikit, kasvisravintoa hyödyntävät papukaijat eivät onneksi pääse listalla kovin paljoa koreilemaan päästöillään. Papukaijat jaettiin artikkelissa melkolailla sopivasti ääripäihin: pieneen undulaattiin ja suureen araan.

Jos siis pohtii lemmikin ilmastovaikutuksia, ehkä koira kannattaa jättää hankkimatta, ja keskittyä vähempipäästöisiin lemmikeihin, joita kyllä löytyy.

Papukaijojen kanssa monet osa-alueet ovat tosin sellaisia, että niistä on hankala enää tiukentaa: en itse ottaisi linnulta esim. valaistusta pois, jotta sähkölasku pienenisi tai lamppujen tuottamiselta säästyttäisi, en myöskään pitäisi lintua yksinään, jotta sen ympäristövaikutus olisi vähäisempi. Ruoan kanssa voipi miettiä, linnut kun ovat tuhlailevia otuksia, että auttaisiko myös linnun omaan hyvinvointiin jonkinlainen muu ruokailutapa, kuin jokapäiväinen loputon buffetti?

Erään planeetan ihmeitä: Parhaan lemmikin jäljillä, osa 1: ympäristövaikutukset


Kommentit